Zvýšení výnosu a nutriční hodnoty vybraných genotypů hrachu hnojením a agronomickou biofortifikací
Increasing yield and nutritional value of selected pea genotypes by fertilization and agronomic biofortification
dc.contributor.author | Škarpa, Petr | |
dc.contributor.author | Antošovský, Jiří | |
dc.contributor.author | Školníková, Marie | |
dc.contributor.author | Kriška, Tomáš | |
dc.contributor.author | Klofáč, Daniel | |
dc.contributor.author | Horký, Pavel | |
dc.contributor.author | Doleželová, Eva | |
dc.contributor.author | Dostálová, Radmila | |
dc.contributor.author | Horáček, Jiří | |
dc.contributor.author | Smýkalová, Iva | |
dc.date.accessioned | 2023-05-05T00:03:04Z | |
dc.date.available | 2023-05-05T00:03:04Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.uri | https://repozitar.mendelu.cz/xmlui/handle/20.500.12698/1707 | |
dc.description.abstract | Metodika si klade za cíl seznámit pěstitele hrachu s postupy výživy této luskoviny při využití běžně dostupných fosforečných a hořečnatých hnojiv a hnojiv obsahujících síru a zinek a na základě dosažených výsledků z testování vybraných kombinací hnojení poskytnout doporučení k jejich aplikaci za účelem optimalizace výnosu a kvality semen. | cz |
dc.description.abstract | The methodology provides pea growers with fertilization practices for this legume using commonly available phosphate, magnesium, sulphur and zinc fertilizers. Based on the results obtained from field testing of selected fertilizer combinations, it provides recommendations for their application to optimise yield and seed quality. | en |
dc.relation.uri | https://doi.org/10.11118/978-80-7509-882-5 | |
dc.rights | CC BY-NC-ND 4.0 | |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | |
dc.subject | agronomická biofortifikace | cz |
dc.subject | nutriční hodnoty hrachu | cz |
dc.subject | agronomic biofortification | en |
dc.subject | nutritional values of peas | en |
dc.title | Zvýšení výnosu a nutriční hodnoty vybraných genotypů hrachu hnojením a agronomickou biofortifikací | cz |
dc.title | Increasing yield and nutritional value of selected pea genotypes by fertilization and agronomic biofortification | en |
dc.type | Nmetc-Metodiky certifikované oprávněným orgánem | |
dc.date.updated | 2023-05-05T00:03:04Z | |
dc.description.version | Published Version | |
local.identifier.obd | 43924244 | |
local.identifier.standard | UKZUZ 244149/2022 | |
dc.project.ID | QK1810072 | |
dc.project.ID | Vývoj biofortifikovaných linií hrachu se sníženým obsahem kyseliny fytové | |
dc.identifier.orcid | Škarpa, Petr 0000-0003-3189-1726 | |
dc.identifier.orcid | Antošovský, Jiří 0000-0002-4263-7371 | |
dc.identifier.orcid | Školníková, Marie 0000-0003-2132-6723 | |
dc.identifier.orcid | Kriška, Tomáš 0000-0002-9130-3378 | |
dc.identifier.orcid | Klofáč, Daniel 0000-0003-2178-6279 | |
dc.identifier.orcid | Horký, Pavel 0000-0001-6074-785X | |
dc.identifier.orcid | Doleželová, Eva 0000-0001-9633-8505 | |
local.contributor.affiliation | AF | |
local.identifier.ISBN | Metodika má přiděleno ISBN 978-80-7509-882-5, je dostupná na https://doi.org/10.11118/978-80-7509-882-5. Číslo osvědčení o certifikaci UKZUZ 244149/2022. | |
dc.rights.access | OA | |
local.identifier.e-ISBN | 978-80-7509-882-5 |