Zvýšení výnosu a nutriční hodnoty vybraných genotypů hrachu hnojením a agronomickou biofortifikací
Increasing yield and nutritional value of selected pea genotypes by fertilization and agronomic biofortification
Nmetc-Metodiky certifikované oprávněným orgánem
Datum
2022Autor
Škarpa, Petr
Antošovský, Jiří
Školníková, Marie
Kriška, Tomáš
Klofáč, Daniel
Horký, Pavel
Doleželová, Eva
Dostálová, Radmila
Horáček, Jiří
Smýkalová, Iva
Metadata
Zobrazit celý záznamAbstrakt
Metodika si klade za cíl seznámit pěstitele hrachu s postupy výživy této luskoviny při využití běžně dostupných fosforečných a hořečnatých hnojiv a hnojiv obsahujících síru a zinek a na základě dosažených výsledků z testování vybraných kombinací hnojení poskytnout doporučení k jejich aplikaci za účelem optimalizace výnosu a kvality semen. The methodology provides pea growers with fertilization practices for this legume using commonly available phosphate, magnesium, sulphur and zinc fertilizers. Based on the results obtained from field testing of selected fertilizer combinations, it provides recommendations for their application to optimise yield and seed quality.